IoanninaIoannina
DodoniHet Orakel van Dodoni
ZagoriaRaften in Zagoria-Epirus

zagoria fly drive

Epirus: 10-daagse autorondreis Zagoria-Metsovo-Meteora-Parga

Aanvang dagelijks mogelijk vanuit Igoumenitsa of vanaf Aktio Preveza airport*

Dag 1: vanuit Igoumenitsa rijdt u over de Egnatia autoweg richting Ioannina, de hoofdstad van Epirus. Vandaar gaat het over de rustige binnenwegen verder naar Monodendri één van de 46 Zagoria dorpen. De rijtijd is ca. 1 uur en 45 minuten. Om bij te komen van de reis kunt u op een van de gezellige terrasjes van Monodendri terecht voor bijv. een café frappé (koude Griekse koffie met schuimlaag). Overnachting in een mooie Archontiko (als hotel in gebruik) authentiek herenhuis in Monodendri.

Dag 2: in Monodendri mag u een bezoek aan het klooster van Ag. Paraskevi en de (Middeleeuwse) kerken van Ag. Athanasios en Ag. Minas en het Rizario museum niet missen. Door de centrale ligging is Monodendri een prima uitgangspunt om een kijkje te nemen in een paar andere Zagoria doren zoals Koukouli en Dilofo, ieder met hun eigen tradities en charme. Vanuit Monodendri kunt u o.a. een mooie wandeling maken naar het uitzichtpunt Oxio, naar het centrale deel van het Vikos ravijn, of de beroemde Vradeto trappen. Bijzonder in Zagoria zijn de stene boogbruggen! Naast wandelen kunt u actief bezig zijn en gaan kayaken, bergbeklimmen, raften of een mooie tocht per mountainbike maken. Overnachting in Monodendri.

vradeto

Dag 3: met de auto kunt u de hoofdstad Ioannina te bezoeken. Bezienswaardigheden zijn o.a. de Turkse bazaar, de elegante Averoff Avenue, het Pamviotismeer en het eiland Nisi met het kasteel van Ali Pasha. Andere mogelijkheden zijn de beroemde druipsteen grotten van Perama, en/of; naar Dodoni, een van de meest historische plaatsen van Griekenland. Hier kunt u het oude orakel, de ruïnes van de basilica gebouwd op de oude tempel van Zeus en een van de grootste openlucht theaters uit de Griekse Oudheid bezichtigen. Dichterbij zijn o.a. nog de Zagoriadorpen Vikos, Vitsa, Mikro en Megalo Papingo, Tsepelovo, Kapesovo en Aristi om te bezoeken! Overnachting in Monodendri.

Dag 4: na het ontbijt gaat u naar het traditionele bergdorp Metsovo (1300 m). Onderweg kunt u nog een kijkje nemen in o.a. de onbekendere Zagoria dorpen Miliotades, Doliani, Leptokaria, Frangades en Negades.

Metsovo is eigenlijk een groot openluchtmuseum waar men nog klederdrachten en authentiek houtsnijwerk kan zien. Aan de grote Plateia waar jong en oud zich verzamelt liggen verschillende tavernen waar u kunt genieten van een drankje of maaltijd. Overnachting in Metsovo.

metsovo

Dag 5: In Metsovo ligt het Totsitas folklore museum waar men een goed beeld krijgt van het leven in vroeger tijden. Voorkunstliefhebbers is er de bijzondere Averoff Art Gallery.  U kunt ook de kerkjes Ag. Harambalos, Ag. Anargyroi, Ag. Apostoloi en bijv. de  Ag. Nikolaskerk met klooster bezoeken. Op het Averoff Katogy wijngoed worden dagelijks rondleidingen (in kleine groepen van max. 10 personen)  gegeven en is te zien hoe deze beroemde wijnen worden gemaakt.

Wandel- en natuurliefhebbers kunnen in Metsovo en omgeving hun hart ophalen. Er liggen nog enkele authentieke watermolens en daarnaast kan men uiteraard het Nationale Park Valia Kalda met zeldzame flora en fauna bezoeken en het indrukwekkende Aöosmeer.

Overnachting in Metsovo.

Dag 6: vanuit Metsovo rijdt u naar de ongeveer 75 km verder gelegen indrukwekkende Meteorarotsen. In Kalampaka kunt u o.a. de deels in rotsen uitgehouwen de kathedraal gaan bezichtigen. Het kleine stadje heeft enkele terrassen vanwaar men mooi zicht heeft op de imposante rotsen. Overnachting in Kalampaka/Kastraki.

meteora

Dag 7: u kunt naar boven wandelen of rijden om de Meteorakloosters bovenop de indrukwekkende Meteorarotsen te bezoeken. Een aantal kloosters zijn voor publiek toegankelijk. Houd rekening met de openingstijden; sommige kloosters zijn in de voormiddag een aantal uren gesloten! Het grote Meteora klooster kunt u i.v.m. de drukte best vroeg in de ochtend bezoeken! In het Agia Triada klooster zijn spectaculaire opnames van de James Bond film “For your eyes only” gemaakt. Overnachting in Kalampaka/Kastraki.

Dag 8: Na het ontbijt gaat u naar het kustplaatsje Parga.  Onderweg kan er nog een stop worden gemaakt in bijv. Paramythia of in Glyki aan de Acheron rivier. 

Parga is een gezellig vakantieplaatsje met leuke terrasjes aan de boulevard en er zijn verschillende mooie stranden. Overnachting in Parga.

Dag 9: Verken het pittoreske stadje Parga en het achterland of geniet gewoon van zee en strand en een heerlijke Griekse maaltijd op een van de vele terrasjes van Parga. Rondom Parga kunt u verschillende mooie wandelingen maken naar bijvoorbeeld de oude ruïne die hoog boven het plaatsje uittorent. Ook kunt u een uitstapje maken naar het indrukwekkende Zalongo monument en/of de ruïnes en museum van Nikopolis (stad der overwinning). Hier versloeg de Romeinse keizer Octavianus (Augustus) de legers van Marcus Antonius (en Cleopatra). Overnachting in Parga.

parga

Dag 10: Inleveren huurauto aan de (lucht)haven. Terugvlucht of verlenging in een van onze accommodaties op bijv. Paxos of Corfu.

Programma- en/of routewijzigingen voorbehouden. Tarieven voor meer dan 2 personen op aanvraag.

Tarieven per persoon op basis van verblijf in tweepersoonskamer met ontbijt

 • April, mei en oktober € 495,--
 • Juni en september € 524,--
 • juli en augustus op aanvraag

*Aanvang van het programma vanaf het vliegveld Aktio Preveza. Tarieven per persoon op basis van verblijf in tweepersoons kamer met ontbijt:

 • April, mei en oktober € 479,--
 • Juni en september € 509,--
 • juli en augustus op aanvraag

N.B.: vanaf het vliegveld Aktio Preveza is de rijtijd naar Monodendri ca. 30 minuten langer.

In de prijs inbegrepen:

 • 9 overnachtingen met ontbijt A, B en C klasse hotels met verblijf in tweepersoons kamer met bad of douche en toilet. 
 • 9 x 24 uur autohuur - Cat. B 5-deurs auto met airco. Bij aflevering buiten kantooruren Euro 30,-- ter plaatse te voldoen.
 • ongelimiteerd aantal kilometers
 • lokale belastingen
 • diefstalverzekering
 • CDW verzekering (met afkoopbaar eigen risico + BTW.) Afkoop eigen risico en een eventuele tweede bestuurder kunt u ter plaatse verrekenen. De bestuurder dient in het bezit te zijn van een creditcard.
 • Kaartmateriaal,  informatieboekje over de streek en de Zagoriadorpen.

Niet inbegrepen:brandstof, eventuele tolgelden, excursies en entreegelden, drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard, vliegreis, evt.reserveringskosten en bijdrage Garantiefonds.

Aanvang is dagelijks mogelijk zodat u zelf de voor u meest gunstige luchthaven, vluchtdag en de beste vluchtprijs kunt kiezen.

Bovenstaand programma is een voorstel en kan aan uw wensen worden aangepast!

aanvraag verzenden

papingko